Rektörümüz Prof. Dr. Murat Tarımcılar'ın menfur saldırı nedeniyle öğrencilerimizin ailelerine mesajı

Öğrencilerimizin Değerli Aileleri,

TED Üniversitesinin en önemli paydaşlarından biri olan sizlerle, hepimizi derin üzüntüye boğan saldırılar sonrası düşüncelerimizi paylaşmak istiyorum. Güzel ülkemizin en korunaklı şehri saydığımız Ankara’mızda gerçekleşen üç terör saldırısı hepimizin güvenlik algısını değiştirdi, aramızdan zamansız ayrılan canlarımız hepimizde derin yaralar bıraktı.

Terörizmin büyük kitlelere korku salarak; öğrencilerimizin eğitiminde en çok önemsediğimiz; özgür fikirli bireyler yetiştirme isteğimize sekte vurmayı hedeflediği biliyoruz.  Özellikle gençleri hedef alan ve onları şiddete yönlendiren oyunlarının farkındayız. Bu oyunu engellemek ve  öğrencilerimizin birbirlerini daha çok sevmelerini, birbirlerine daha fazla anlayış göstermelerini sağlayacak bir yerleşke ortamı yaratmak için tüm gücümüzle çalışıyoruz.  Şiddetin öğrencilerimizin zihinsel ve duygusal masumiyetini yok etmesine, onları şiddet ortamına çekmesine izin vermeyeceğimizi belirtmek isterim.

Aileler olarak sizlerin derin kaygılar taşıdığınızı biliyorum. Öğrencilerimizin güvenliğini çok önemsediğimizi bilmenizi isterim. Patlamanın hemen ardından ulaşımda yaşanacak sıkıntıları düşünerek derse devam koşullarında esneklikler sağlayıp eğitime devam ettik. Öğrencilerimizle yaptığımız  görüşmelerde hemen hepsinin ikinci yuvamız ve kendimizi en güvende hissettiğimiz yer diye tanımladıkları yerleşkenin açık olmasından mutluluk duyduklarını gördük. Yurtlara yaptığımız ziyaretlerde, yerleşkemizde yaptığımız toplantılarda öğrencilerimizle bir araya gelerek kaygılarını, korkularını dinledik. En önemli hazineleri olan umutlarını kaybetmemeleri için onlara destek verdik.

Öğrencilerimizin bu normal olmayan durumda bazı psikolojik tepkiler göstermeleri olasılığı mevcuttur. Üniversitemizin Öğrenci Dekanlığı; Psikoloji Bölümü Travma Çalışmaları Birimi, Öğrenci Danışma Merkezi, Türk Psikologlar Derneği ve Ankara Afet, Travma ve Kriz Birimi ile işbirliği içinde bir dizi çalışma başlattı. Sizlerin bu hususta işbirliğini rica ediyoruz. Evlatlarınızın tutum ve davranışlarında fark edeceğiniz değişiklikleri bizlerle paylaşmanız bu çalışmaların daha sağlıklı yürütülmesi açısından büyük önem taşımaktadır.

TED Üniversitesi olarak ülkemizin acısını paylaşıyoruz. Ülke geleceğinin tek garantisi olan çağdaş eğitim hedeflerimiz doğrultusunda kararlı bir şekilde sürdüreceğimizin sözünü veriyoruz.

Prof. Dr. Murat TARIMCILAR